Madu Manuka merupakan makanan semula jadi yang mempunyai ciri-ciri anti-bakteria, anti-radang, antioksidan, dan modulasi imun unik yang menyokong kesihatan tubuh badan dari segi penghadaman, sokongan imuniti, dan penjagaan kulit.
Comvita, pengeluar Madu Manuka No. 1 New Zealand telah membuka kedai pertamanya di Malaysia yang bertapak di Pavilion Bukit Jalil. Sejak permulaannya pada tahun 1974, Comvita telah berkembang menjadi sebuah syarikat Madu Manuka terkemuka dan dipercayai ramai di New Zealand yang berteraskan penyelidikan sains dengan budaya warisan yang kukuh.
- Foto – Comvita
Madu Manuka dihasilkan dengan bantuan lebah yang mendebungakan bunga Manuka yang berasal dari New Zealand, di mana tempoh mekar hanya sepanjang dua hingga enam minggu setiap tahun.
IKLAN
Dari Sarang Alam Semula Jadi
Madu Manuka Comvita dipandu oleh prinsip ‘Kaitiakitanga’ (menjaga alam semula jadi), prinsip dari New Zealand berdasarkan pandangan dunia kaum Māori yang merangkumi pemuliharaan, pengisian semula dan kelestarian persekitaran.
- Foto – Comvita
“Madu Manuka kami diperoleh daripada apiari lebah yang lestari dengan pengalaman dekat 50 tahun dalam dunia penternakan lebah. Memandangkan madu Manuka hanya boleh dihasilkan di kawasan yang kaya dengan bunga Manuka asli, sarang lebah Comvita terletak di antara kawasan yang paling terpencil dan tidak disentuh di New Zealand, terhad kepada beberapa kawasan yang boleh diakses dengan helikopter sahaja.
“Untuk menghasilkan madu Manuka dengan standard tertinggi tanpa menjejaskan ekosistem kehidupan lebah, kami memastikan agar kami boleh menguruskan persekitaran di sekitar sarang kami. Kami mempunyai lebih daripada 40,000 sarang dan komited untuk membina kepercayaan dengan penternak lebah kami untuk menghasilkan Madu Manuka UMFTM yang berkualiti tinggi,” jelas Rommel Irwan, Ketua Bahagian Asia Tenggara Comvita.
- Foto – Comvita
Untuk maklumat lanjut mengenai acara ini, sila layari www.comvita.com.my/JourneyOfHealthAndTaste/.